TRANSKRIPT TAJNIH RAZGOVORA KOLINDE I MILA: Srbe moramo držati na kratkoj uzdi!

Region

Transkript tajnog razgovora predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović sa vječitim vladarem Crne Gore Milom Đukanovićem (doskorašnjim premijerom) otkriva njihove zajedničke planove u Srbiji, ali i šire.

Transkript razgovora koji se odvijao u Budvi u jednoj hotelskoj sobi snimio je i dostavio na mejl adresu Zicera, ogorčeni branitelj iz obezbeđenja hrvatske predsjednice.

Branitelj je između ostalog naveo da je ponukan na ovakav čin „veleizdajom predsjednice Kolinde, koja je obećala dati Prevlaku Crnoj Gori.“

Trenaskript prenosimo u cjelosti:

Milo Đukanović: Crna Gora mora što prije u NATO. Vi imate uticaja. Vi ste uostalom tamo radili i znate ljude. Vi recite koliko još treba, ja ću dati…ali molim vas da to pogurate.

Kolinda Grabar Kitarović: Ja sam utjecala koliko sam imala moći. Ne morate vi meni ništa više davati. To je sad pitanje nove administracije u Vošingtonu, i tu se moj utjecaj neće osjetiti. Ali ja ću govoriti i dalje. Na koncu, to nam je u obostranom interesu.

MĐ: Mi smo ono riješili u Srbiji, što vam je trebalo, ako se sjećate, prošli put kad smo se vidjeli. Mediji su u našim rukama. To sad sve Beba kontroliše. Neće više biti hajke na hrvatske kompanije, to budite mirni, ali i meni trebaju neke garancije i ja tamo imam svoje poslove. Ne mogu to tek tako prepustiti…

KGK: Mi nemamo sukob interesa u Beogradu i Srbiji. Oni neka samo papaju naše produkte, a vi možete sve ostalo…No ono za Hag tu sam nemoćna.

MĐ: …Morate me razumjeti, ja ne mogu u Hag. Ja ću sve učiniti da ne odem u Hag.

KGK: Ja tu ništa ne mogu. To zavisi od Talijana, mnogo ste im se zamjerili.

MĐ: A Vatikan?

KGK: Hajde ne budite smješni. Tko na njih ima utjecaja? Vidite kako oduljuju ovo sa Stepincom.

MĐ: Ja sam razgovarao sa mojima, oni hoće Prevlaku cjelu. Ako odradimo ono za Vojvodinu, hoće li to moći?

KGK: Vidjet ćemo. Ako bude sve po planu dobit ćete. Ali Srbe moramo držati na kratkoj uzdi. Oni ne smiju znati šta im se sprema.

MĐ: Pa ja sam njih skoro izbrisao kod mene u Crnoj Gori. Ali mi onaj KGB-ovac Nenad Popović zagorčava život. Rusi ga poslali da nas ometa i da diže Srbe. Ne znam šta ću sa njim.

KGK: To morate rješiti sa tim ruskim ljudima. Rusima ne dozvoliti da imaju ikakav utjecaj na Srbe. Oni su ih uvjek bunili. Ako ih i sad pobune, to može biti ozbiljna prijetnja našim planovima!

Zicer.org

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *