Katarina Kitarović u Beogradu: Ćerka hrvatske predsjednice čuvana kao princeza

Region

Ćerka hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović – Katarina Kitarović (16) doputovala je u glavni grad Srbije kako bi učestvovala na desetom Evropskom kupu u umjetničkom klizanju “Skejt Helena”, koji se održava u ledenoj dvorani “Pionir”.

Kako je objavio list “Alo!”, svaki njen korak bio je praćen i njeno obezbjeđenje nije dalo nikome da joj priđe, pa ni da je fotografiše.

Ekipa “Alo!” došla je da proprati i fotografiše takmičenje i uradi intervju sa nasljednicom Kitarović, ali nakon što je uredno javila organizatorima i saopštila namjere, rečeno im je da je strogo zabranjena bilo kakva komunikacija i slikanje ćerke šefice hrvatske države.

Iako su se nalazili na javnom mjestu i otvorenom sportskom nadmetanju, priprijećeno im je obezbjeđenjem i policijom, ukoliko ne poslušaju pomenuta uputstva.

Slično je prošao i legendarni sportski novinar Milojko Pantić, kome je takođe bio zabranjen ulaz i pristup “Ledenoj dvorani”, dok je nastupala Kitarovićeva.

Katarina bi na Olimpijske igre

Katarina Kitarović članica je Klizačkog kluba “Leda”, a na posljednjem takmičenju u prvenstvu Hrvatske u klizanju u kratkom programu juniorki osvojila je prvo mjesto. Prošle godine u martu okitila se i titulom hrvatske prvakinje u umjetničkom klizanju, a prvo mjesto je osvojila na juniorskom prvenstvu u Domu sportova. Na prvenstvu Hrvatske u kategoriji naprednih mlađih juniorki 2015. zauzela je drugo mjesto, a 2016. osvojila je i srebro na međunarodnom turniru u umjetničkom klizanju u Mađarskoj. Katarinin cilj je da se u najskorije vrijeme izbori za učešće na Zimskim olimpijskim igrama.

Blic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *