Gašić zamrzao funkcije u SNS da bi postao šef BIA

Region

Budući šef Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić izjavio je da je zamrzao članstvo u Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i funkciju u Predsjedništvu stranke.

Gašić je za Prvu televiziju rekao da je funkcija koju će preuzeti za njega veliki izazov i odgovornost, kao i da mu je velika čast da služi svojoj zemlji.

-To je stranka koju najviše volim, iza mene je sedam godina prelepog rada u velikoj porodici od 750.000 ljudi, ali zbog svega ovoga, zamrzao sam članstvo u Predsedništvu, želimo da sve bude po zakonu, rekao je Gašić.

Govoreći o primjedbama da nije kvalifikovan za tu funkciju, jer nije čovjek iz struke, on je rekao da je upoznat sa sistemom bezbjednosti jer je dvije godine bio ministar odbrane.

Premijer i izabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je juče da će Bratislav Gašić biti novi direktor BIA umjesto Aleksandra Đorđevića.

-Da, on će biti šef BIA, izdržao je godinu i po dana bez ijedne funkcije. On ima mnogo dobrih kvaliteta, on je čovek koji sve zna o bezbednosti, naveo je Vučić.

Gašić je smijenjen sa funkcije ministra odbrane Srbije u februaru prošle godine, poslije seksističkih poruka upućenih novinarki TV B92 pred tv kamerama u decembru 2015.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *