Vučić stigao na Kosovo

Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas oko 2,15 časova stigao je preko administrativnog prelaza Brnjak u opštinu Zubin Potok. On je potom stigao na Gazivode.

Ta opština je i prva tačka njegove dvodnevne posjete Kosovu i Metohiji, po programu koji uključuje i Gazivode, a na koji je, pod pritiskom Zapada, tek kasno sinoć pristala Priština.

Vučić će obići Zubin Potok, a potom i hidroelektranu u Gazivodama, a današnju posjetu sjevernom dijelu Kosova i Metohije nastaviće obilaskom Leška, Leposavića i razgovorom sa političkim predstavnicima Srba sa KiM u Zvečanu, u večernjim satima.

Za sutra se očekuje da će predsjednik Srbije posjetiti i pojedine dijelove centralnog Kosova, južno od Ibra, i na kraju će se obratiti građanima na velikom skupu u Kosovskoj Mitrovici, govorom u kojem će izneti okolnosti, realno stanje stvari, kapacitete i mogućnosti Srbije da se dodje do komrpomisnog riješenja u kojem bi bili uvaženi i interesi Srba i Srbije na Kim.

Na putevima ka hidroelektrani Gazivode, u opštini Zubin potok, prvoj tački posjete predsjednika Aleksandra Vučića KiM, danas nema vidljivog prisustva pripadnika kosovske policije, ali je prema administrativnom prelazu Brnjak prošao jedan konvoj KPS, javlja Tanjugov izvještač sa lica mjesta.

Na brani hidroelektrane Gazivode se, inače, privode kraju pripreme za doček predsjednika. Zaposleni HE Gazivode postavili su na branu veliku zastavu Srbije, a Vučića dočekuje i veliki baner sa porukom „Dobrodošao predsjedniče Srbije“, dok se na samoj brani vijore se male zastave Srbije.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *