Sutra svečana završnica EYOF-a

Sport

Svečana ceremonija zatvaranja Evropskog olimpijskog festivala za mlade EYOF-a, biće održana sutra ispred zgrade Gradske uprave u Istočnom Sarajevu uz grupe Van Gog i Miligram, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

 

Oficijelni dio zatvaranja EYOF 2019, na kojoj će biti i dodjela medalja za sportske discipline koje će se održati u toku sutrašnjeg dana, primopredaja zastava sa narednim organizatorom kao i gašenje Olimpijskog plamena počeće od 19.30 časova.

 

Predsjednik Skupštine grada, Miroslav Lučić, izrazio je zahvalnost svim medijima na kvalitetnom i profesionalnom praćenju svih događaja vezanih za organizaciju ovog velikog sportskog događaja i pozvao sve stanovnike Istočnog Sarajeva, Sarajeva i regije da prisustvuju ceremoniji zatvaranja.

 

Jozef Liba predsjednik organizacione komisije Evropskog olimpijskog komiteta rekao je da je ovogodišnja organizacija EYOF-a izazvala pozitivna iskustva svih učesnika i da je to dobar preduslov za budući i daljnji razvoj zimskih sportova u BiH.

 

-Sutra se završava ovaj događaj i ja se nadam da će ceremonija zatvaranja biti prilika da ponovo pokažete svoje gostoprimstvo koje će sve učesnike ponovo natjerati da se vrate u vašu zemlju – rekao je Liba.

 

Natko Sudžuka, zamjenik direktora EYOF 2019 iskazao je zadovoljstvo i zahvalnost gradskim upravama Istočno Sarajevo i Sarajevo, svim institucijama i nivoima vlasti koje su pomogle da se ova manifestacija organizuje na najbolji mogući način.

 

-Nismo imali nijednu grešku, sve su kritike pozitivne i ja se zahvaljujem i čestitam svojim saradnicima na iscrpnom radu protekle dvije godine – rekao je Sudžuka.

 

Ceremoniji svečanog zatvaranja EYOF 2019 prisustvovaće visoki zvaničnici BiH, Republike Srpske, ambasadori, predstavnici nacionalnih Olimpijskih komiteta i predstavnici Evropskog olimpijskog komiteta.

 

Organizator EYOF 2021 biće finski grad Lahti.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *