Luda sreća: Lopta u glavu navijaču spasila život

Sport

Navijač Brondbija pogođen je loptom u glavu tokom utakmice. Dešava se, zar ne? Ono što se ne dešava toliko često (ili ikada, kada smo kod toga) jeste ono što se sa ovim momkom zbilo kasnije…

Brondbi se spremao za meč sa Kopenhagenom, fudbaleri su se zagrijavali, a napadač Kamil Vilček je, u pokušaju da postigne gol (smatra se jako važnim da se, posebno napadači, „probiju” na zagrijavanju, odnosno da par puta zatresu mrežu), loptu odapeo na tribinu. Na njenom putu našla se glava Davida Nilsena.

Njemu je u pomoć odmah pritekla medicinska služba Brondbija, koja ga je naposljetku poslala u lokalnu bolnicu na preventivno snimanje zbog eventualnog potresa mozga. Međutim, tom prilikom je otkriveno da navijač ima tumor na mozgu.

Kako prenosi danski „Ekstrabladet”, Nilsen je u međuvremenu hitno operisan, a sada ima „veoma dobre šanse da se potpuno oporavi”.

Čitavu priču je potvrdio upravo Nilsen, koji je o tome pisao na Fejsbuk stranici navijača Brondbija.

„Zahvalio bih se medicinskom osoblju i svim zaposlenima u klubu, kao i navijačima koji su odmah reagovali. Ne mogu da naglasim dovoljno koliko sam zahvalan svima. Ispostavilo se da imam tumor na mozgu i on ne bi bio otkriven da me Vilček nije pogodio loptom. Zbog toga sam i njemu zahvalan”, stoji u poruci Nilsena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *