Nadal igra protiv Džumhura

Sport

Branilac titule na Otvorenom prvenstvu Australije Španac Rafael Nadal plasirao se danas u treće kolo tog turnira u Melburnu, pošto je pobijedio Argentinca Leonarda Majera poslije tri seta, 6:3, 6:4, 7:6.

Prvi teniser svijeta pobijedio je za dva sata i 38 minuta. On je u prva dva seta napravio po jedan brejk i za sat i po poveo sa 2:0.

U devetom gemu trećeg seta Španac je oduzeo servis Majeru, ali je Argentinac odmah uzvratio i izjednačio na 5:5. Teniseri su poslije toga osvojili po gem na svoj servis, a set i meč odlučeni su poslije taj-brejka, koji je Nadal dobio sa 7:4.

Nadal će u trećem kolu igrati protiv Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine, koji je pobijedio domaćeg tenisera Džona Milmana sa 7:5, 3:6, 6:4, 6:1.

Letonska teniserka Jelena Ostapenko plasirala se u treće kolo pošto je pobijedila Kineskinju Duan Jingjing poslije tri seta, 6:3, 3:6, 6:4.

Šampionka Rolan Garosa se drugu godinu uzastopno plasirala u treće kolo, gdje će igrati protiv pobjednice duela Mone Bartel iz Njemačke i Estonke Anet Kontavejt.

Hrvatski teniser Ivo Karlović pobijedio je poslije četiri sata i 35 minuta Jučija Sugitu iz Japana sa 7:6, 6:7, 7:5, 4:6, 12:10.

Karlović će u trećem kolu igrati protiv Italijana Andreasa Sepija, koji je pobijedio Japanca Jošihita Nišioku sa 6:1, 6:3, 6:4.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *