Dimitrov pobijedio Nadala

Sport

Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se u polufinale ATP turnira u Pekingu ubedljivom pobedom nad Rafaelom Nadalom.

Dimitrov je u kineskoj prestonici odigrao odličan meč i savladao favorizovanog rivala rezultatom 6:2, 6:4.

Duel na centralnom terenu trajao je nešto više od sat i po vremena, a za samo 18 gemova Španac je napravio čak 32 neiznuđene greške.

To je Bugarin fantastično iskoristio – prvih pet gemova na servis protivnika je oduzeo, što se Nadalu verovatno nikada u karijeri nije desilo, pa je Rafa tek u finišu meča odservirao jedan gem u kojem se nije suočavao sa brejk loptama.

Četvrti igrač sveta je sredinom drugog seta spasao nekoliko šansi i izbegao ubedljiviji poraz, a onda ga je veliki kiks na brejk šansi koštao rezultatskog povratka u meč.

Momak kojeg mnogi upoređuju sa Rodžerom Federerom ostvario je prvi trijumf u osmom međusobnom duelu sa Nadalom, ali na kakav način – u prethodnih sedam pobeda ’Bik sa Maljorke’ nije uspeo da rivala spusti na šest osvojenih gemova.

Na kraju, Dimitrov je zabeležio 14 direktnih poena i šest grešaka više, obezbedivši duel sa Milošem Raonićem, koji je sa dva puta po 6:4 eliminisao Pabla Karenjo-Bustu.

U drugom polufinalu sastaju se Endi Mari i David Ferer.

kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *