Đoković poražen od Edmunda

Sport

Novak Đoković poražen je u drugom kolu Madrida od Britanca Kajla Edmunda sa 2-1, po setovima 6:3, 2:6, 6:3.

Srpski igrač je samo u drugom setu uspio da pokaže dio arsenala koji posjeduje, a sada već poznati problem nekonstantnosti je već u narednom setu isplivao nazad na površinu.

Srbina od narednog ponedjeljka čeka veliki pad na ATP listi, jer je Đoković branio polufinale od prošle godine pa bi od ponedjeljka mogao da se nađe na 18. mjestu.

S druge strane, Edmund koji je sada najbolje plasirani Britanac koji je uspio da dođe do zlata vrijednog trijumfa zahvaljujući prije svega Novaku koji nije uspio da prelomi u nekoliko ključnih situacija meča.

Obojica tenisera su se na početku mučila sa servisima na strani na kojoj je bilo sunca, pa su već u prva dva gema viđena dva brejka. Edmund je u petom napravio novi brejk. Đoković je pokazivao želju da napadne, ali je i griješio, pa brejk protivniku prepušta na vjerovatno najgori način – duplom greškom.

Britanac je poveo 3:2, potvrdio brejk, a onda novim za 6:3 došao do prvog seta. Novak je tokom drugog seta izašao na teren kao potpuno drugačiji igrač.

U svojim servis gemovima je bio neuporedivo sigurniji, pa je tako protivniku prepustio samo pet poena na svoj servis, dok mu je u prvom Edmund uzeo 16.

Daleko bolji je bio Đoković i u razmjenama na dva metra iza osnovne linije i ubjedljivo je taj set uzeo sa 6:2. Već u trećem sve je opet palo u vodu jer Novak nije iskoristio nalet.

Tri brejk lopte je imao u petom gemu forsirajući Edmundov bekhend. Britanac je jednu po jednu anulirao i na kraju uzeo, ispostaviće se ključan gem.

Jedan traljav forhend u mreži poslije nešto lošijeg odskoka loptice, pa onda još jedna loptica u autu skupo su koštale Đokovića kome u osmom gemu trećeg seta Edmund pravi brejk i ima priliku da servira za pobjedu.

U tom trenutku je proradilo samopouzdanje Novakovom protivniku koji je lagano riješio gem u svoju korist za 6:3 i odlazak na megdan Davidu Gofanu u narednom kolu.

B92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *