Đoković u polufinalu Rima

Sport

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Madridu poslije pobjede u dramatičnom trileru sa Keijem Nišikorijem 2:6, 6:1, 6:3.

Đoković je izgubio prvi set, ali je uspio da se oporavi i stigne do prvog polufinala ove sezone poslije skoro dva i po sata igre.

Novak je na taj način drugi put u 10 dana savladao Japanca, ali ono što je važnije jeste što je obezbijedio duel sa velikim rivalom Rafaelom Nadalom u borbi za finale.

To će biti 51. stranica najvećeg rivalstva u istoriji tenisa, srpski igrač vodi sa 26:24 u pobjedama, ali je nakon godina dominacije, “Bik sa Majorke” povratio kontrolu i ubjedljivo dobio prethodni susret u Madridu prošle godine.

Što se tiče meča sa Keijem, on je imao dvije različite strane medalje. Prva je ona u uvodnom setu u kojem je osvajač 12 Grend slemova podsjetio na slabe mečeve iz ove i prošle sezone, mnogo griješio i donosio pogrešne odluke, dok je druga viđena u ostatku susreta.

Pošto je ubjedljivo izgubio prvi set, u drugom je počistio rivala, a u trećem imao više koncentracije i hrabrosti kada se meč lomio. Ono što će ga sigurno radovati jeste što je dobijao važne poene, za razliku od ranijeg perioda, ali i činjenica da se vratio prepoznatljivi žar i želja za nadigravanjem i pobjedama.

Na kraju, susret je završio sa 29 vinera i 34 neiznuđene greške, dok je njegov rival imao učinak 24:31.

U drugom polufinalu je već Marin Čilić i čeka pobjednika susreta David Gofan – Aleksander Zverev.

Turnir u prijestonici Italije igra se za nagradni fond od 4 872 105 evra, a titulu brani spomenuti Nijemac.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *