Nadal nakon dva sata igre pobijedio Đokovića

Sport

Novak Đoković poražen je u polufinalu Mastersa u Rimu od Rafaela Nadala rezultatom 7:6 (7-4), 6:3 poslije skoro dva sata igre.

Međutim, uprkos porazu, meč je donio mnogo pozitivnih stvari za Novaka.

Poslije dosta vremena podsjetio je na periode kada je uništavao “kralja šljake” na kojem god turniru je stigao i pokazao da i pored slabije forme može da se nosi sa jednim od najboljih igrača svih vremena.

Drugi teniser na ATP listi je do trijumfa došao zahvaljujući boljoj formi u kojoj se nalazi i kontinuitetu mečeva, što se posebno vidjelo u finišu prvog seta. Pošto se Novak vratio od 5:2 i spriječio rivala kada je servirao za vođstvo, ne da je bio ravnopravan, već je u dobrom dijelu seta bio i bolji rival.

Ne bi bilo nezasluženo da je taj brejk otišao i u njegovu korist, ali su ga koštala tri posljednja poena koje je odigrao nešto slabije, dok je baš tada Španac podigao nivo igre.

Nalet nakon dobijenog seta je bio dovoljan da Đokoviću oduzme servis na startu drugog, a u tim trenucima našem igraču je dosta smetao vjetar koji je pojačao. Nekoliko puta se žalio svom timu, ali je uspijevao da parira i dođe do svojih prilika i u tom dijelu igre.

Nije ih iskoristio, pa je “bik sa Majorke” dobio bitku u prestonici Italije, ali ako Novak ovako nastavi, gotovo izvjesno nas čekaju nove u završnicama velikih turnira.

Nadal će se za novu titulu boriti sa pobjednikom drugog polufinala u kojem se sastaju Marin Čilić i Aleksandera Zvereva.

Posljednji Masters na šljaci igra se za nagradni fond od 4 872 105 evra, a titulu brani spomenuti Nijemac.

B92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *