Petar Ivancov domaćin organizovanog praćenja prve utakmice Mundijala

Sport

Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov bio je u Sarajevu domaćin organizovanog praćenja otvaranja Svjetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji i odigravanja prve utakmice u kojoj je reprezentacija Rusije igrala protiv reprezentacije Saudijske Arabije.

U obraćanju brojnim zvanicama, među kojima je bio i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, ambasador Ivancov je istakao da je riječ o sportskom događaju koji će u narednih mjesec dana širom planete pratiti milioni gledalaca pored malih ekrana, ali i navijači koji su došli u Rusiju da bodre svoje fudbalske reprezentacije.

“Rusija će biti dobar domaćin za ljubitelje fudbala koji su došli da prate svoje reprezentacije. Naravno poželio bih sreću i reprezentaciji Rusije koja večeras igra svoju prvu utakmicu”, rekao je ambasador Ivancov.

Na stadionu “Lužnjiki” u Moskvi svečano je otvoreno Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje se prvi put organizuje u Rusiji.

Otvarajući Svjetsko prvenstvo u fudbalu, predsjednik Rusije Vladimir Putin poželio je svim timovima uspjeh, a navijačima nezaboravne utiske.

Na prvenstvu učestvuju reprezentacije 32 države, koje će do 15. jula, kada se završava takmičenje, odigrati ukupno 64 utakmice.

Na ceremoniji otvaranja učestvovao je i poznati britanski pop pjevač Robin Vilijams.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *