Poljaci poklonili pobjedu Senegalu za veliko slavlje

Sport

Reprezentacija Senegala nastavila je niz iznenađujućih rezultata na Svetskom prvenstvu savladavši Poljsku u drugom meču grupe H – 2:1 (1:0).

Povratnici na Mundijal, još od 2002. i šampionata u Japanu i Južnoj Koreji, najavili su da bi mogli da budu iznenađenje turnira, a i te kako se može reći da su potpuno zasluženo stigli do velikog trijumfa i ogromna tri boda.

Zanimljivo je da su i prije više od deceniju i po takođe slavili, tada nad aktuelnim prvacima planete Francuzima, dok pobjeda Japana nad Kolumbijom (2:1), u prvom meču dana, u potpunosti mijenja očekivanja u ovoj grupi.

Posebno jer u narednoj rundi Kolumbijci igraju sa Poljacima.

Ipak, koliko god su Afrikanci zasluženo stigli do trijumfa mora se istaći i da su imali ogromnu dozu sreće prije vodećeg pogotka, jer je udarac Idrise Geja dva puta na putu do mreže mijenjao pravac.

Poljaci su prvu veliku šansu imali tek u 51. minuti. Lewandowski je odlično pucao iz slobodnog udarca, ali je N'Diaye lijepo odbranio.

Devet minuta kasnije Niang je iskoristio veliku grešku odbrane i golmana Poljske i sretno udvostručio prednost Senegalaca.

Veliku priliku Poljska je imala u 70. minuti kada je Milik pucao iz prve, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored stative.

Konačnih 2:1 postavio je Krychowiak četiri minute prije kraja meča na centaršut Grosickog iz slobodnog udarca.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *