Rusi se ne šale, pao i Egipat!

Sport

Reprezentacija Rusije došla je na korak do istorijskog plasmana u osminu finala Svjetskog prvenstva, poslije pobjede nad Egiptom u prvom meču drugog kola grupe A – Egipat 3:1 (0:0).

Domaćini sada imaju šest bodova, poslije ubjedljivog trijumfa nad Saudijskom Arabijom u prvom meču i može se reći da su već obezbjedili istorijski plasman u osminu finala, prvi od kada se takmiče kao samostalna zemlja.

Da bi se našli među 16 najboljih ekipa svijeta dovoljan im je i bod protiv Urugvaja u posljednjem kolu, ali se to praktično već i sada može konstatovati jer je naučna fantastika očekivati da Saudijci slave protiv “Urusa” i Egipćana, i to veoma ubjedljivo.

Prvo poluvrijeme nije opravdalo očekivanja, a obje ekipe propustile su po jednu veliku priliku za postizanje gola.

Prvo je pokušaj Trezegueta prošao malo pokraj stative gola Rusije, a samo tri minute kasnije uzvratio je Samedov, koji je loptu poslao nekoliko centimetara iznad prečke.

Ipak, već u drugoj minuti nastavka Rusija je povela. Fathy je postigao nesretni autogol nakon što je skrenuo udarac koji je išao u njegovu mrežu.

Pola sata prije kraja meča domaćini Svjetskog prvenstva su u potpunosti potopili Egipćane.

Prvo je Čerišev udvostručio prednost na asistenciju Fernandesa, a tri minute kasnije Dzyuba je savladao golmana za velikih 3:0.

Rusi su se od tada opustili, što su iskoristili Egipćani. Prvo je Akinfeev pogledom ispratio loptu koja je otišla pored gola nakon udarca Trezegueta, a u 73. minuti sudija Caceres je dodijelio penal Egiptu nakon što je konsultovao VAR. Siguran s bijele tačke bio je Salah za konačnih 3:1.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *