Košarkaši Partizana savladali Olimpiju 86:85

Sport

Košarkaši Partizana pobedili su Olimpiju 86:85 u petom kolu Jadranske lige, posle mnogo drame i produžetka u hali “Aleksandar Nikolić”.

Ekipa Alekandra Džikića do trijumfa je došla posle produžetka, posle 40 minuta rezultat je bio 75:75. Crno-beli su zadržali maksimalan učinak, a Olimpija je pretrpela treći poraz.

Partizan je odigrao veoma loš meč, šutirao je očajno za tri poena (9/37), uz slab procenat sa linije penala (17/30) i 14 izgubljenih lopti.

Crno-beli su gotovo tokom cele utakmice imali mali rezultatski deficit, da bi tek sredinom četvrte deonice stigli do izjednačenja, kao i u poslednjem minutu, ali su serijom grešaka propustili šansu da preokrenu.

Majstorović je u finišu regularnog dela sa slobodnih bacanja propustio da donese pobedu svojoj ekipi, a ključnu trojku u produžetku postigao je Marinković sedam sekundi pre kraja, posle čega Olimpija preko Džefersona, a potom i Olivera nije uspela da iskoristi napad.

Hečer je bio najbolji pojedinac u Partizanu sa 20 poena (5/5 za dva, 3/10 za tri, 1/1 slobodna bacanja), uz četiri asistencije. Veličković je imao 13 poena (2/3 za dva, 0/6 za tri, 9/12 slobodna bacanja), a Marinković ga je pratio sa 12, uz šest uhvaćenih lopti.

U redovima Olimpije briljirao je Janković sa 21 poenom (8/14 za dva, 5/7 slobodna bacanja) i 12 sklokova, a gotovo nezaustavljiv bio je Džeferson sa 18 poena i pet uhvaćenih lopti. hrovat je meč završio sa 12 poena, 11 je imao Oliver, a jedan manje Mulalić.

Košarkaši Partizana su, poput fudbalera u subotu, izašli u majicama sa likom ubijenog Aleksandra Stankovića. Stanković, koji je imao nadimak Sale Mutavi, ubijen je u četvrtak uveče u Beogradu, a bio je jedan od vođa navijača crno-belih. Na majicama je uz lik pomenutog Stankovića stajalo i “Dobro pamtim sve“, a utakmica je započela minutom ćutanja, dok je jedan deo hale kratko zviždao. 

Utakmici prisustvuje i nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger kom je uručen dres sa njegovim prezimenom i brojem 31.

b92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *