Tadić: Sami smo krivi za poraz, bez trčanja se ne može pobijediti

Sport

Samokritičan i tužan bio je Dušan Tadić nakon poraza Srbije (1:2) u meču drugog kola Mundijala. Selektor Švajcarske Vladimir Petković znao je odakle prijeti najveća opasnost po njegov gol, pa je u drugom dijelu potpuno odsjekao igrača Sautemptona.

Svjesno je išao na zatvarenje te strane i uspio u namjeri da Tadića isključi iz igre. Reprezentativac Srbije ističe da su” orlovi “izgubili zbog svojih grešaka, na koje je ukazivao tokom duela.

– Sami smo krivi za poraz. Dopustili smo da nas rival pretrči. Ljut sam na sve, zaista smo loše odigrali drugo poluvrijeme. Trebali smo se svi braniti, pratiti igrače, a mi smo pali. Krivo mi je zbog toga jer smo bili zreli da dobijemo ovaj meč. Što se tiče suđenja, nije to uzrok poraza. Jednostavno, dogovor je bio da im ne ostavljamo puno prostora, a u drugom dijelu smo ih razigrali, ostavili prostora da nametnu svoju igru. Naivno smo odigrali i primili golove. Ovo mi je možda najteži poraz u karijeri – istakao je Tadić srpskim novinarima nakon meča.

Krilni igrač Srbije nije želio da komentariše proslavu golova igrača Švajcarske koji su pokazivali “albanskog orla” .

– Trebalo je da ih spriječimo da daju gol. Samo me taj sportski aspekt priče interesuje, sve ostalo je suvišno. Ponavljam, nismo dovoljno trčali, a bez toga se ovako ozbiljna utakmica ne može dobiti – ponovio je Tadić.

SrpskaInfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *