Rusi igraju protiv Španije, Hrvatska blagi favorit protiv Danske

Sport

Drugi dan osmine finala biće otvoren na moskovskom Lužnjikiju, gdje će se sastati jedan od pretendenata na titulu Španija i domaćin Rusija, a meč počinje u 16 časova.

Neizvjesno je da li će u ovoj utakmici za “furiju” nastupiti štoper Đerard Pike, koji je na posljednjem treningu povrijedio skočni zglob i nije ostao da kraja na terenu, već se obratio medicinskom timu.

Selektor Fernando Jero, koji je na klupu došao iznenada, optimista je pred današnji meč.

– Analizirali smo dobre i loše strane reprezentacije Rusije, vidjeli smo da imaju veoma visoke igrače. Posljednjih dana smo radili više nego ranije, ne samo fizički, već i psihički, a vjerujemo u našu igru i naše igrače – optimista je Jero.

U Moskvi i cijeloj Rusiji vlada euforija, a pitanje je da li “zbornaja” može na krilima navijača da napravi iznenađenje.

– U nokaut fazi nema popravnog. To vam je kao diktat ili kontrolni rad u školi, kako napišete i uradite takvu ocjenu dobijete, a vidjećemo kakvu ćemo mi ocjenu zaslužiti. Pokušaćemo naći odgovor na igru Španaca i iskoristiti šanse koje nam se ukažu – istakao je Čerčesov.

Od 20 časova igraju Hrvatska i Danska, a “vatrenima” je ovo prva utakmica u nokaut fazi poslije 20 godina, jer od 1998. godine nisu usjeli da prođu grupu.

Hrvati su blagi favoriti, jer su jedna od tri reprezentacije koje su u u osminu finala prošle poslije sve tri pobjede u grupi, a to su uspjeli još Urugvaj i Belgija.

Luka Modrić, Ivan Rakitić, Ivan Perišić i Mario Mandžukić svakako spadaju u sam vrh svjetskog fudbala i glavni su aduti selekcije koju vodi Zlatko Dalić, te su zbog toga Hrvati blagi favoriti.

– Sve zavisi od nas, trebamo biti oprezni, ne juriti i ne srljati. Moramo čekati svoju šansu, ali to ne znači da ćemo igrati na nulu, pokušaćemo dati gol – rekao je selektor Dalić

Na drugoj strani je zvijezda Totenhema Kristijan Eriksen, koji se savršeno uklapa u disciplinovanu i borbenu igru Danaca. Selektor Age Hareide je kao najveću opasnost izdvojio vezistu Real Madrida Luku Modrića.

– U Hrvatskoj su Modrić, Rakitić, Mandžukić, Perišić, redom sjajni igrači. Modrić je fantastičan igrač koji igra u velikom klubu te donosi puno toga dobrog Hrvatskoj i toga smo svjesni. Moramo vidjeti kako ga možemo neutralizovati mislim da je to jedino moguće timskom igrom – smatra Hareide.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *