Prosinečki: Hrvatska može stići do finala SP

Sport

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki kaže da Hrvatska ima dosta šansi da prođe u polufinale Svjetskog prvenstva i tako dostigne učinak generacije iz 1998. godine, ali i da napravi korak više.

„Vatreni“ večeras igraju protiv domaćina prvenstva Rusije u četvrtfinalu.

-Nema sumnje da će Rusija imati ogromnu podršku, a samim tim i veliki adrenalin u susretu sa Hrvatskom. Nakon što su izbacili Španiju imaće „krila“, ali vjerujem da je Hrvatska puno kvalitetnija ekipa. Taj kvalitet će biti presudan, a mislim da Dalićevi izabranici mogu izbaciti Ruse i nakon toga ovjeriti put u finale, bez obzira da li će u polufinalu igrati protiv Engleske ili Švedske – rekao je Prosinečki.

Poslije ispadanja Brazila, Prosinečki je za favorita Mundijala izdvojio Francusku.

-Brazil je ispao od Belgije, a mislio sam da će se “karioke” boriti sa Francuzima za ulazak u finale. Malu prednost u duelu Francuza i Belgijanaca dajem “Trikolorima”, mada je Belgia u meču protiv Brazila pokazala veliki kvalitet. U svakom slučaju nadam se da će Hrvatska biti učesnik utakmice koja će odlučivati o tituli.

Kada je u pitanju učinak Srbije Prosinečki je javno rekao da su „Orlovi“ oštećeni od strane nemačkog arbitra Feliksa Briha, ali tvrdi da to nije glavni razlog.

-Nema sumnje da je Srbiji napravljena sudijska nepravda u utakmici protiv Švajcarske, ali su sami krivi za loše odigrano drugo poluvrijeme i ispadanje sa Mundijala – smatra Prosinečki.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *