Počeo dječiji odbojkaški kamp “Vanja Grbić” u Trebinju

Sport

U trebinjskom Gradu sunca počeo je Odbojkaški kamp „Vanja Grbić“ koji će do kraja avgusta u dvije grupe okupiti pedesetoro djece iz RS i Crne Gore

Treninzi se odvijaju na terenima za odbojku na pijesku, novoj sportskoj dvorani i bazenima.

Proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić kaže da je cilj treninga razvoj motorike i prevencija ortopedskih deformiteta kod najmlađih.

– Želimo da razvijamo dječiji sport, jer se sada mnogo više pažnje posvećuje vrhunskom sportu – rekao je Grbić.

On je istakao da je ovo pilot projekat pred početak realizacije projekta prekogranične saradnje koji će od naredne godine finansirati EU.

-U projekat će biti uključena djeca iz BiH, Crne Gore i Hrvatske, pograničnih gradova gdje je devedestih godina bio rat. Želimo da kroz sportske aktivnosti i odbojku povežemo najmlađe stanovnike tih gradova i tako umjesto zidova gradimo mostove – naveo je Grbić.

On je pojasnio da djeca kao i gradovi Dubrovnik, Nikšić i Trebinje, neće imati nikakve troškove, osim da ustupe sportske terene, a da će nosilac projekta biti Trebinje.

Sa polaznicima kampa „Vanja Grbić“ rade fizioterapeuti, ortopedi, treneri iz trebinjskih i odbojkaških klubova iz susjednih hercegovačkih gradova, a među njima je Zoran Vidaković, bivši trener reprezentativke Tijane Bošković.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *