Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. godine u Njemačkoj

Sport

Izvršni komitet Evropske fudbalske unije (UEFA) odlučio je u Nionu da Njemačka bude domaćin Evropskog prvenstva 2024. godine.

Njemačka je i bila veliki favorit da dobije organizaciju turnira u konkurenciji sa Turskom, a sada je to i potvrđeno odlukom komiteta u kome je 17 članova.

Turska je bila kandidat za EURO 2008, 2012. i 2016. godine, ali je svaki put izgubila trku, kao i ove godine dok je tadašnja Zapadna Njemačka bila domaćin turnira 1988.

Poslije pada Berlinskog zida Njemačka je organizovala samo Mundijal 2006. godine, a sada će ugostiti najbolje timove Starog kontinenta 2024.

Šampionat Evrope 2020. godine održaće se u 12 gradova i 12 država, uključujući i “Alijanc arenu” u Minhenu, u Njemačkoj, a završnica, polufinale i finale, na londonskom Vembliju, što je način obiljažavanja šest decenija kontinentalnog šampionata.

Međutim, četiri godine kasnije – svi mečevi biće odigrani u Njemačkoj, koja je dobila domaćinstvo EURO2024 poslije predstavljanja svojih planova, ali i isticanja da njenih deset stadiona već sada odgovaraju apsolutno svim propisima za jedno takmičenje tog značaja.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *