Đoković stigao u Šangaj

Sport

Svi želimo da budemo zdravi, zar ne? Na mene je promjena ishrane dosta dobro uticala. Mislim da u svemu što radimo moramo da pronađemo balans, kazao je najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji je poslije mini priprema u Beogradu, stigao u Šangaj gdje ga na mastersu od ponedjeljka očekuju nove obaveze. Prve poslije osvajanja titule u Njujorku.

Iako je Nole imao šanse da već poslije azijske turneje smijeni na listi vodećeg Rafaela Nadala, Srbin je odlučio da ne otputuje za Peking i ne pokuša da se se bori za trofej. Time je smanjio svoje šanse da se uskoro vrati na prvo mjesto, ali već je objasnio da mu povratak nije prioritet, već zdravlje. Znamo svi kroz kakve je Đoković probleme prolazio u prethodnih godinu i po dana, te je pametno stavio zdravlje na prvo mjesto i mudro odlučio da trenira i na teren se vrati tek u Šangaju.

Novak je zajedno sa timom stigao u Kinu i tamo govorio o stvarima koje su uticale na njegov život, ali i na igru. On je od 2010. na posebnom režimu ishrane i ne jede ništa što u sebi sadrži gluten.

– Uvijek pokušavamo da nađemo način da ostanemo zdravi. Pokušavamo da savladamo onu osnovnu, konzervativnu, a zatim i alternativnu medicinu, za koju mislim da je malo ostavljena po strani u posljednjih nekoliko decenija. Ali ako pogledate sve sva dokumenta o istočnoj medicini koja je najstarija na svijetu, postoje različiti načini liječenja, održavanja tijela, uma i duše. Svi imaju drugačije načine kako se postavljaju prema tijelu – rekao je Novak.

On je podvukao da je promjena u ishrani dosta uticala na njegovu igru i učinila je boljom.

– Alternativna medicina igra važnu ulogu u mom životu. Znam puno stvari o njoj. Mislim da je najbolje pronaći balans između klasične i alternativne medicine i da će vas taj balans održavati zdravim. Na mene je promjena ishrane uticala dosta pozitivno i što se tiče igre i što se tiče mog privatnog života – istakao je Đoković.

Nekada najbolji teniser svijeta je istakao da mu je dosta pomoglo to što je u promenama koje je sprovodio i sticanju novog znanja imao podršku tima.

– Svi ljudi sa kojima sarađujem su vrhunski stručnjaci u profesijama kojima se bave. Imam sreću kakvim sam ljudima okružen. Mislim da je tim veoma važan, ako ne i najvažniji – istakao je Novak, prenosi Blic.

On će prve izazove u Šangaju u kojem ne brani nijedan poen jer prošle sezone nije ni igrao imati početkom sljedeće sedmice.

Skupljači loptica: Nole je najzabavniji

Prije nekoliko dana u Tokiju Španac Fernando Verdasko je vikao na skupljača loptica jer je ovaj malo zakasnio sa donošenjem peškira. Jedan momak koji je radio na mastersu u Majamiju od 2009. do 2011. ispričao je za Gardijan iskustva koja je ponio sa tog posla.

– Endi Marej je znao da gunđa, ali nikada nije bio agresivan i zlostavljao nekoga. Novak Đoković i Gael Monfis su bili izuzetno zabavni i ljubazni, ali omiljen mi je bio Markos Bagdatis, koji nam je pričao viceve na meču dublova.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *