Veljković sa 30 različitih računa plaćao sudije

Sport

Klupko namještanja mečeva u Belgiji se odmotava, a mediji u ovoj zemlji raspolažu sa sve više dokaza o malverzacijama menadžera Dejana Veljkovića.

Tako je objavljeno da je on imao preko 30 računa u banci sa kojima je raspolagao. Vodio ih je na bratovo i očevo ime, ali i na ime nekoliko bivših i sadašnjih fudbalera, tvrde Belgijanci.

Prema njima Veljković je raspolagao i računima koji su se vodili na imena Milana Jovanovića, Dalibora Veselinovića i Ivana Obradovića. Ono što je čudno svima je da je Veljković u toku samo jednog dana digao 450.000 evra.

Takođe mediji su u posjedu razgovora koje je Veljković vodio sa sudijama a posebno indikativan bio je meč Antverpen – Eupen gdje je glavni sudija Bart Verteten dosudio sumnjiv penal za domaće. Veljković je to uradio kako bi pomogao Mehelenu. Antverpen je savladao Eupen 2:0, dok je Mehelen poražen sa 2:3 od Standarda.

-Na ovom meču neće biti VAR, ne brini – navodi se da je izjavio sudija na snimku .

U tužilaštvu su uvjereni da su i pojedini klubovi poput Mehelena znali šta menadžer radi jer imaju snimljene razgovore sa direktorom Tjerijem Stelmansom. Upravo su oni pod istragom jer su činili sve kako bi obezbjedili opstanak.

– Bez pitanja, Bart je shvatio šta mora uraditi tokom meča sa Eupenom – rekao je Veljković direktoru Stelmansu prije duela u Antverpenu.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *