“Nike” želi ugovor sa Novakom

Sport

Da li će američki gigant iz drugog pokušaja potpisati srpskog tenisera?

Kraj je teniske 2016. godine, a samom kraju bliži se i ugovor koji je Novak Đoković potpisao sa proizvođačem sportske opreme “Uniklo”.
Prije pet godina su Srbin i japanska kompanija sklopili saradnju, koja se uskoro, narednog ljeta, formalno završava. Zato sada iz prikrajka vreba najveća faca – “Najki”.

Američka kompanija rešena je da potpiše ugovor sa najboljim srpskim igračem, i da u svojoj dugoročnoj strategiji za zaštitna lica ima jednog od najboljih tenisera svih vremena.

To nije nova stvar, jer je “Najki” želio da potpiše Novaka i prije pet godina, i da u svom timu ima i njega, uz Rodžera Federera i Rafala Nadala. Međutim, tada je “uletio” “Uniklo”, ponudivši Novaku šest miliona dolara, što “Najkiju” vjerovatno nije bilo izvodljivo zbog onoga što su u tom momentu bili Federer i Nadal.

U svakom slučaju, “Najki” je ponovo pokazao interesovanje da potpiše Novaka, prenosi španski portal “Marketing Deportivo“. I sada ima još više razloga za to, imajući u vidu u kom pravcu, prirodno, idu karijere Federera i Nadala.

A “Najkiju” uvijek trebaju najbolji, pogotovo jer i u tenisu želi da ostane dominantan. Koliko novca je američka kompanija spremila za Đokovića, još nije poznato.

Prije “Unikloa”, Đoković je nosio opremu “Serđo Takini” i “Adidas”.

(Telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *