Kovačević: Ne bježim od fotelje predsjednika Borca

Sport

Spreman sam da se prihvatim svih izazova, ali još je rano govoriti o mom imenovanju na mjesto predsjednika Fudbalskog kluba Borac.

Izjavio je ovo nekadašnji fudbaler Banjalučana, a danas uspješan privrednik Branko Kovačević, koji se sve češće pominje kao budući prvi čovjek “crveno-plavih”. Ukoliko se to desi, on će na mjestu predsjednika naslijediti Dejana Kusturića, koji bi narednih dana trebalo da se povuče zbog poslovnih obaveza, a Skupština kluba 10. decembra izabraće novo rukovodstvo.

– Iskren da budem, ide se u tom pravcu i odmah da kažem da se ne bojim izazova, ali je još rano o tome pričati, dok se ne održi Skupština. Sa ljudima iz Borca sam u neprestanom kontaktu, jer je to klub u kojem sam proveo 15 godina i voljan sam da pomognem – naglasio je Kovačević, čiji je otac Uroš krajem prošlog vijeka takođe obavljao funkciju predsjednika kluba iz Platonove.

Član generacije koja je 1992. godine osvojila Borčev jedini međunarodni trofej, Mitropa kup, svjestan je da je situacija teška, ali i da se ne smije dozvoliti ni po koju cijenu da Borac dođe u još težu situaciju, pa čak eventualno i ugasi.

– Prvenstveni cilj svima nama koji smo uz klub treba da bude da se napravi samoodrživ model, a jedan od preduslova je jačanje omladinske škole. Izgradnjom pomoćnog terena sa vještačkom travom polako se stiču uslovi za to i ubijeđen sam da bi 2017. godina mogla označiti prekretnicu za Borac. Takođe, moramo više raditi na popularizaciji kluba. Uglavnom, spreman sam da zasučem rukave i da zajedno sa ostalim članovima Upravnog odbora učinim sve da Borac što prije stane na zdrave noge – dodao je Kovačević, kojeg je “Glas Srpske” u novembru prošle godine, ali i u julu ove, pominjao kao mogućeg predsjednika Banjalučana.

Na sjednici Skupštine biće proširen i Upravni odbor, a jedan od onih koji je već viđen na toj poziciji je Vico Zeljković.

– To je još uvijek pod znakom pitanja i sve će se znati do sjednice Skupštine. Ono što je sigurno, uvijek ću biti tu da pomognem klubu, uz koji sam bio i u posljednje vrijeme – naglasio je Zeljković.

Pomoćni teren

Tokom naredne sedmice trebalo bi da počne ograđivanje pomoćnog terena Fudbalskog kluba Borac, kao i izgradnja svlačionica ispod sjeverne tribine Gradskog stadiona. Svi ti radovi izvodiće se sredstvima koja će obezbijediti klupsko rukovodstvo.

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *