Đoković ima teškog protivnika na startu sezone

Sport

Održan je žrijeb za prvi Grend Slem sezone, Novak Đoković odbranu titule na Australian Openu započinje protiv Fernanda Verdaska.

Šestostruki pobjednik Otvorenog prvenstva Australije i iskusni Španac posljednji put su se sastali prošle nedjelje, kada je Srbin slavio poslije velike borbe i preokreta u tri seta.

U slučaju uspješnog starta, Novak bi u drugoj rundi igrao sa boljim iz duela između Denisa Istomina iz Uzbekistana i kvalifikanta, dok su u njegovoj polovini žrijeba još i, treći igrač svijeta, Kanađanin Miloš Raonić, odnosno Španac Rafael Nadal.

U potencijalnom razvoju stvari, Đoković bi u trećoj rundi za rivala mogao da ima Pabla Karenja Bustu iz Španije, a u četvrtom ili Francuza Rišara Gaskea ili Grigora Dimitrova iz Bugarske.

S druge strane, prvi reket svijeta Škotlanđanin Endi Mari u prvom susretu u Melburnu za rivala ima Ukrajinca Iliju Marčenka, dok bi u slučaju pobjede išao na pobjednika okršaja između Jen-sun Lua iz Kineskog Tajpeha i kvalifikanta.

Dalje, treća runda donosi mu najvjerovatnije Sema Kverija iz Sjedinjenih Američkih Država, a četvrtfinale Švajcarca Rodžera Federera, naravno – ukoliko Rodžer u prethodnoj fazi bude bolji od Japanca Keija Nišikorija.

U četvrtini žreba koja se ukršta sa onom u kojoj se Mari nalazi jeste i Stan Vavrinka, odnosno Viktor Troicki.

Švajcarac i Srbin mogli bi da se sastanu u trećem kolu, ali Viktor najprije mora da eliminiše Damira Džumhura, kao i boljeg iz duela Italijana Paola Lorencija i domaćeg predstavnika Džejmsa Dakvorta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *