Prijem za banjalučke olimpijce u Gradskoj upravi

Sport

U Gradskoj upravi Grada Banja Lukaorganizovan je prijem za banjalučke olimpijce, učesnike Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru – bronzanu košarkašicu Sašu Čađo i plivača Mihajla Čeprkala.

Domaćin sposrtistima bio je gradonačelnik Slobodan Gavranović. U svom obraćanju, on je rekao da je samo učešće na Olimpijadi veliki uspjeh, a osvajanje medalje je nešto što je sve nas učinili ponosnim na naše sportiste.

– Banja Luka je, u skladu sa mogućnostima, pomogla naše olimpijce Mihajla Čeprkala i Lusiju Kimani, koja danas nije sa nama, a značajno smo učestvovali i u organizaciji prijateljske košarkaške utakmice između ženskih reprezentacija Srbije i Slovenije, koja je odigrana u okviru priprema za Olimpijadu. Spremni smo da i dalje pomažemo sport u našem gradu, a trenutno izdavajamo oko pet odsto gradskog budžeta za sport, što nije malo – naglasio je Gavranović.

Saša Čađo, koja je sa reperezentacijom Srbije osvojila bronzanu medalju u Riju, zahvalila je gradonačelniku na prijemu i dodala da je Banja Luka grad sporta i da ovdje sigurno ima mnogo talenata.

– Kada vidite koliko djeca vole sport i koliko njih se bavi sportom, jasno je da je ovo grad sporta, a potrebna je samo mala podrška da oni uspiju. Vjerujem da će se sport u Banjoj Luci razvijati i da će naš grad imati još olimpijaca i nakon nas – kazala je Čađo.

Mihajlo Čeprkalo je plivao za selekciju Bosne i Hercegovine i ostvario veoma zapažen nastup na Olimpijadi u disciplini 1.500 metara.

– Prezadovoljan rezultatom koji sam ostvario. U najjačoj svjetskoj konkurenciji biti 37. od 46 takmičara je za mene veliki uspjeh. Sa 17 godina ispunio sam svoj san da odem na Olimpijske igre, a u budućnosti, nadam se da će biti još više uspjeha – zaključio je Čeprkalo.

Današnjem prijemu u Gradskoj upravi prisustvovali su i tim-menadžer ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jadranka Ćosić, fizioterapeut reprezentacije Branko Stojnić, koji je takođe iz Banje Luke, trener Mihajla Čeprkala, Goran Grahovac, te porodica Čađo.

Ovom prilikom, Grad Banja Luka je obezbijedio prigodne poklone za naše olimpijce.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *