Otvoren fudbalski kamp Real Madrida u Banjaluci

Sport

Na Gradskom stadionu u Banjaluci svečano je otvoren fudbalski kamp Real Madrida. Kamp jednog od najpoznatijih fudbalksih klubova na planeti u narednih pet dana pohađaće oko 120 djece različitih uzrasta, a sa djecom će raditi treneri koji su stigli iz Španije.

Kamp je svečano otovorila zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić. Ona je rekla da je danas poseban dan za Banju Luku, jer je jedan od najvećih klubova svijeta otvorio kamp u našem gradu.

– Duboko vjerujem da sport u našem gradu ima budućnost, a ovakvi događaji daju nam dodatno pravo da tako mislimo. Zahvaljujem se predstavnicima OFK „Spartak 2013“ što su, uz pomoć Grada Banja Luka, omogućili ovoj djeci da treniraju u kampu Reala i da sanjaju snove da jednoga dana igraju kao Ronaldo ili brane kao Kasiljas i da pronose slavu našeg grada kako su to činili naši olimpijci i drugi brojni uspješni sportisti. Hvala Fondaciji Real Madrid i svima koji su omogućili da danas u Banjoj Luci imamo ovako značajan događaj – rekla je u svom obraćanju na otvaranju kampa Jasna Brkić.

Predsjednik OFK “Spartak 2013” i nekadašnji uspješni fudbaler banjalučkog Borca i brojnih inostranih klubova, Aleksandar Vrhovac, kazao je da je ovo mlad, ali dobro organizovan klub, koji okuplja brojnu djecu sa kojom rade nekadašnji priznati fudbaleri. On je najavio da će nakon kampa Real Madrida uslijediti i nove akcije kojima će se popularisati fudbal na ovim prostorima.

Nakon svečanog otvaranja, trenerima iz Realove škole uručene su knjige o životu legenadarnog Miljana Miljanića nekadašnjeg trenera Reala, a čiji je autor banjalučki novinar Tomo Marić.

Organizator kampa je Fondacija Real Madrid u saradnji sa OFK “Spartak 2013” iz Banje Luke.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *