Evo šta Beker misli o odnosu medija prema Đokoviću (VIDEO)

Sport

Boris Beker, trener Novaka Đokovića, smatra da se mediji ne ophode kako bi trebalo prema prvom igraču sveta.


Đoković je na Rolan Garosu postao prvi igrač u istoriji koji je osvojio četiri uzastopna Gren slema na tri različite podloge, a potom je usledio možda i očekivani poraz na Vimbldonu, u 3. kolu od Sema Kverija.

Srpski teniser je pred Olimpijske igre u Riju doživeo povredu, izgubio je u 1. kolu od Del Potra, a većina svetskih medija nepravdeno se ponela prema najboljem teniseru današnjice.

Mnogi ističu da Đoković pada i da će ga Endi Mari uskoro prestići na prvom mestu ATP liste, iako je Novak ove sezone osvojio već dva Gren slema.

„Iznenađen sam kako se mediji ophode prema Novaku Đokoviću u ovom trenutku“, rekao je Beker za nemački Eurosport.

„Da, imao je povredu, ali je Novak uvek glasan i jasan. Prihvatio je da je Del Porto jednostavno bio bolji na Igrama u Riju. Ono što se dogodilo pre i posle nikoga ne zanima, ali verujte mi, Novak nije bio spreman“, dodaje legendarni nemački teniser.

Mnogi smatraju da je srpski teniser i u Njujork stigao nespreman, ali…

„Da nije spreman, ne bi ni igrao. Činjenica je da je Novak prvi teniser sveta, osvojio je dva od tri Gren slema ove sezone, a ovde na US openu je branilac titule. Svi ti eksperti mnogo pričaju. Hajde da sačekamo i vidimo, Đoković je u trećem kolu.“

On je dodao i da ne razmišlja previše o ostalim favoritima, već je njegov posao da gleda naredne Novakove rivale.

„Da, ja uvek gledam narednog protivnika. Tako radimo. Naravno, gledam i mečeve najvećih favorita, ali sve se svodi na sledeći meč.“

{youtube}BY6wx881-lQ{/youtube}

B92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *