Međunarodni plivački miting 27. i 28. maja u Banjaluci

Sport

Deseti jubilarni Međunarodni plivački miting „Banja Luka open“ biće održan 27. i 28. maja na Gradskom olimpijskom bazenu. Najavljeno je ovo poslije današnje prve sjednice Organizacionog odbora, kojom je predsjedavao gradonačelnik Igor Radojičić.

-Očekujemo još jedan sjajan događaj u našem gradu. Riječ je manifestaciji na koju sa zadovoljstvom dolaze takmičari sa svih strana i gdje se postižu odlični rezultati, i na kraju gdje Banja Luka pokazuje uspješno domaćinstvo ovakvog događaja – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Kako je istakao – plivanje je sport koji u Banjoj Luci dobija sve veće interesovanje i pažnju.
-Znate da već godinama imamo takmičare učesnike olimpijskih igara i drugih značajnih takmičenja. Uklapa se i u koncepciju Grada da od jeseni sa početkom nove školske godine ponovo aktiviramo programe, koje bi najmlađe uključivali na početku u program učenja, a onda poslije kroz neke plivačke klubove da mogu da se bave po svojoj sopstvenoj želji i takmičarskim sportom – istakao je gradonačelnik.

Organizator mitinga je Plivački klub „Olimp“, čiji je predsjednik Željko Panić kazao da će i ove godine miting biti na viskom nivou, jer su učesnici ne samo iz Evrope nego i svijeta (Kanade, Letonije i Amerike).

-Dosta plivača je bilo prošle godine i tada su izrazili želju da učestvuju i na narednim mitinzima. To znači da je naš miting prepoznat svugdje u svijetu. Trudimo se da bude na najvišem mogućem nivou, iako organizacija nije nimalo laka – kazao je Panić.

Prema njegovim riječima, na miting će doći kompletna reprezentacija Srbije na čelu sa Velimirom Stjepanovićem i Čabom Silađijem, koji će doći 15 dana prije turnira – na pripreme.

Promoteri ovogodišnjeg Plivačkog mitinga su članovi banjalučkog PK „Olimp“, Nikola Bjelajac i Adi Mešetović, koji su ispunili normu za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Budimpešti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *