Počeli radovi na izgradnji pomoćnih terena Borčevog stadiona

Sport

Konačno su počeli radovi na izgradnji pomoćnih terena iza sjeverne tribine Gradskog stadiona u Banjaluci.

Uprava Borca koja je na čelo stigla u januaru tekuće godine je pri dolasku kao osnovni cilj i najvažniju stvar zacrtala izgradnju pomoćnih terena. Završetak izgradnje velikog pomoćnog terena sa vještačkom travom očekuje se za 60 dana, s obzirom na potencijalne kišne dane i ukalkulisanu vremensku prognozu, kaže se u saopštenju FK Borac.

“Fudbalski klub Borac izražava veliku zahvalnost svima koji su pomogli da se ovaj projekat konačno pokrene. Konačno je došao trenutak da Fudbalski klub Borac bez ikakvih smetnji može da krene u najveći projekat od svog osnivanja, a to je svakako stvaranje najbolje i najorganizovanije škole fudbala u regionu, po uzoru na najveće svjetske klubove”, navodi se u saopštenju.

Plan Fudbalskog kluba Borac je da u naredih šest mjeseci upiše najmanje 500 polaznika škole u kategorijama od 6 do 18 godina.

Trenerski kadar će biti baziran isključivo na trenerima koji posjeduju UEFA Pro licencu i takvi treneri će biti zaduženi za vođene najkvalitetnijih selekcija, a ostale grupe će trenirati treneri koji posjeduju najmanje UEFA A licencu.

U Borcu ističu da će klub u narednim godinama velikim dijelom da egzistira od prodaje stvorenih igrača.

Atv

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *