U ABA ligi 12 klubova, Igokea domaćin juniorima

Sport

Regionalna ABA liga, od naredne sezone, biće skraćena na 12 klubova, a postoji mogućnost da se od ove sezone formira i druga ABA liga, odlučeno je na današnjoj Skupštini koja je održana u Zagrebu.

Ovo znači da će Srbija i Hrvatska naredne sezone imati po tri sigurna predstavnika, a Bosna i Hercegovina, Makedonija, Slovenija i Crna Gora po jednog, s tim da će još dva mesta biti dodijeljena državama sa najboljim koeficijentima, a to su Srbija i Crna Gora koje bi dobile po još jedno mjesto.

Igokea je zajedno sa Cibonom i pre prošle sezone zagovarala ligu sa 12 klubova, a generalni menadžer Igokee Igor Dodik ističe da je zadovoljan ovim odlukama.

– Liga sa 12 klubova biće kvalitetnija, nećemo imati timove sa slabijim kvalitetom što je bio slučaj ove sezone, a kalendar će lakše biti uklopljen u zgusnut raspored. Svakako da smo zadovoljni ovom odlukom, a poznato je da smo mi to zagovarali i prošle godine. Danas je predloženo i formiranje druge lige iz koje bi najbolja ekipa ulazila u Prvu ABA ligu, a najslabiji tim bi ispadao u niži rang, što je takođe dobro rešenje. Odlučeno je da se formira i juniorska liga koja bi se igrala po turnirskom sistemu, a učesnici bi bili timovi koji već igraju u prvoj ABA ligi – rekao je Dodik.

Domaćini turnira juniorske ABA lige trebalo bi da budu Beograd, Zagreb i Laktaši.

Na današnjoj sjednici odlučeno je i to da klubovi osnivači ABA lige, među kojima je i Igokea, budu zaštićeni i da imaju prednost ulaska u ovo takmičenje, bez obzira na rezultat u domaćem šampionatu.

Blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *