UEFA dobija novog predsjednika

Sport

Svi su izgledi da će predsednik FS Slovenije Aleksander Čeferin biti novi prvi čovek UEFA * Podsetimo, među prvima koji su mu pružili podršku bio je FS Srbije na čelu sa Slavišom Kokezom.

Španac Anhel Marija Viljar je odustao, a uskoro bi to mogao da učini i Holanđanin Mihael van Prag, jer Slovenac Aleksander Čeferin svakim danom sve je bliže pobedi i promociji u trci za prvog čoveka Evropske fudbalske unije (UEFA).

Podršku mladom i ambicioznom advokatu, prededniku FS Slovenije, dao je danas i legendarni Zbignjev Bonjek, predsednik FS Poljske, a velikom broju nacionalnih federacija koje su već dale glas, gotovo izvesno, nasledniku Mišela Platinija, pridružio se i FS Azerbejdžana.

>>> Španac ispao iz trke za predsednika UEFA: Srbija je i dalje uz Čeferina, Englezi nisu!

Inače, Bonjek je bivši poljski fudbaler i trener, a sada predsednik FS Poljske. Smatra se najboljim igračem te zemlje. Doveo je Poljake do trećeg mesta na SP u Španiji 1982, a navijači Juventusa će ga zauvek pamtiti. Kasnije je nastupao i za Romu, a koliko je veliki govori podatak da ga je Pele uvrstio u 100 najboljih igrača po njegovom izboru.

Podsetimo, do sada su Čeferinu javnu podršku dali Mađarska, Italija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Danska, Estonija, Finska, Grčka, Makedonija, Crna Gora, Norveška, Republika Irska, Rumunija, Rusija, Švedska, Turska, Slovenija, Nemačka, a među prvima FS Srbije i predsednik Slaviša Kokeza.

Mnogi nacionalni savezi prepoznali su energiju neophodnu za budućnost fudbala u Evropi, a izbor Čeferina predstavljao bi svakako veliki uspeh i za eks-Ju region koji je prvi stao iza njegove kandidature. Novog predsednika Evropska fudbalija unija (UEFA) dobiće na predstojećem Kongresu UEFA koji se održava u Atini, 14. septembra.

 

(Telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *