Životna drama Duška Vujoševića

Sport

Na moje iznenađenje, zdravlje mi se pogoršalo tokom prošle godine – otkrio je bivši trener Partizana

Početkom jula, bivši i najtrofejniji trener Partizana Duško Vujošević primljen je u bolnicu zbog poznatog problema sa bubrezima. Legendarni trener otkriva da bi na kraju sezone trebalo da ima – TRANSPLANTACIJU BUBREGA!

Trener Limoža je priznao da mu se zdravlje neočekivano pogoršalo tokom prošle sezone, i da je morao veći deo odmora da provede na bolničkom lečenju. Dva puta nedeljno odlazi na dijalizu, otkrio je on u razgovoru za francuski magazin “Popular”.

Bolest mi je napravila veliki problem ovog leta. Morao sam da provedem izvesno vreme u bolnici, da bih se pripremio za dijalizu. Na moje iznenađenje, zdravlje mi se pogoršalo tokom prošle godine. Na to je uticao i rezultatski neuspeh, ali i činjenica da većina igrača nije prihvatila moj način rada, što me je emotivno dosta koštalo – rekao je Vujošević i dodao:

Sve to je dovelo do dijalize i zabrinutosti ljudi iz kluba za moje zdravlje. Ne želim to da koristim kao izgovor. Danas se osećam bolje i zahvaljujem se ekipi lekara iz bolnice u Limožu, u koju dva puta nedeljno idem na dijalizu – rekao je Vujošević.

Na pitanje da li je razmišljao da se ne bavi više trenerskim poslom, odgovorio je:

Da, ali košarka je moj najbolji lek. Imam dijabetes, nisam bio disciplinovan i sada mi je potrebna doza insulina dnevno za život. Isto tako mi je potrebna i doza košarke da bih preživeo. Na kraju sezone trebalo bi da imam transplantaciju bubrega – otkrio je Duško Vujošević.

 

telegraf.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *