Za pomoćne terene FK Borac 1,4 miliona KM

Sport

Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović ozvaničio je danas početak izgradnje pomoćnog fudbalskog terena uz Gradski stadion. Pomoćni teren biće sa vještačkom travom, dimenzija 106×68 metara, i prvenstvo će služiti Fudbalskom klubu „Borac“.

Gavranović je rekao da ova prva faza radova obuhvata izgradnju jednog pomoćnog terena, te najnužnije građevinske i drenažne radove, kako bi se na proljeće nastavila izgradnja ostalih sadržaja. Vrijednost ove investicije, koja se realizuje sredstvima Grada Banja Luka i Fudbalskog saveza BiH putem programa pomoći UEFA, iznosi 347.763 KM.

– Ukupnim projektom, u koji će biti uloženo 1.400.000 KM, predviđena je izgradnja dva pomoćna terena, poligon za vježbalište i dodatni sadržaji, koji bi zaokružili prostor u jednu cjelinu – rekao je Gavranović novinarima prilikom ozvaničenja početka radova, te da je ovaj projekat privremeno rješenje, dok se ne obezbijede sredstva za izgradnju sportskog centra koji bi trebalo da bude u neposrednoj blizini ovog prostora.

Gavranović je naveo da je izvođač radova preduzeće “MG mind”, a rok za završetak prve faze radova je 45 dana.

Predstavljanje Projekta Rok za završetak radova je 45 dana Današnjem događaju prisustvovao je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Igor Radojičić koji je u izjavi novinarima istakao da je FK “Borac” važan za Banju Luku i da će izgradnja pomoćnog terena stvoriti bolje uslove za treniranje i formiranje timova, kao i borbu u višem rangu takmičenja.

– Ovo je samo dio segmenta niza sportskih objekata i terena u Banjoj Luci, od vodenog parka „Akvana“, preko sportske dvorane „Borik“, do terena Fudbalskog kluba „Borac“, koji bi trebalo da u budućnosti budu obogaćeni sa još dosta dodatnih sadržaja i sačinjavaju sportski centar u užem centru grada – rekao je Radojičić.

Predsjednik Fudbalskog kluba “Borac”, Dejan Kusturić rekao je da će se izgradnjom pomoćnog terena stvoriti uslovi da mlade generacije fudbalera treniraju i razvijaju ovaj sport.

– Ovim sportskim terenom smanjićemo troškove za oko 50.000 KM za održavanje treninga na drugim lokacijama, te ćemo omogućiti da se u dobrim uslovima razvijaju nove mlade sportske snage – zaključio je Kusturić, izrazivši zahvalnosti Gradu za podršku FK „Borac“.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *