Borac ponovo poražen

Sport

Derbi susret 15. kola šampionata BiH između fudbalera Borca i Željezničara završen je trijumfom gostiju, 1:0. Odluka je pala u 71. minutu. Aleksandar Radulović se okliznuo, to je iskoristii Asim Zec kojem nije bilo teško da loptu pošalju u mrežu.

Poslije ovog neuspjeha „crveno-plavi“ su umanjili šanse da se plasiraju u Ligi za prvaka. Sada se nameće putanje da li će na trenerskoj klupi biti nova promjena ili će Zoran Milinković i dalje imati povjerenje klupskog rukovodstva.

Dosta slaba fudbalska predstava viđena je u prvom poluvremenu. Gotovo da se ništa posebno nije dešavalo te su gledaoci na Gradskom stadionu ostali razočarani. Ipak, izdvajamo detalj iz 23. minuta kada je Petar Kunić mogao ozbiljnije da zaprijeti golmanu Vedranu Kjosevskom.

Međutim, dobro je reagovala odbrana „plavih“ te je na taj način propuštena prilika da se eventualno zatrese protivnička mreža. Četiri minuta prije odlaska na odmor Daniel Graovac je šutirao glavom, ali je lopta završila pored gola domaćeg čuvara mreže Nemanje Trkulje.

Najzbiljnju priliku za pogodak Banjalučani su imali u 60. minutu. Goran Galešić je uputio udarac ka golu, ali nije imao sreće da se upiše u strijelce, jer je lopta završila pored desne stative. Poslije primljenog pogotoka pokušavali su domaći da dođu do izjednačenja, ali nisu u tome uspjeli.

Fudbaleri Borca u narednom kolu gostuju Vitezu, dok Željezničar očekuje gradski derbi sa Sarajevom.

Kompletni rezultati 15. kola: Krupa – Zrinjski 1:0, Radnik – Čelik 3:1, Sloboda – Vitez 4:0, Sarajevo – Mladost 4:2, Široki Brijeg – GOŠK 3:0 i Borac – Željezničar 0:1.
Tabela: Široki Brijeg 34, Zrinjski 31, Željezničar 30, Sarajevo 29, Krupa 26, Mladost 22, Borac 20, Radnik 20, Sloboda 13, GOŠK 13, Čelik 19, Vitez 6 bodova.

SrpskaCafe.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *