Putin se sastao sa Vučićem u Kremlju

Svijet

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin primio je u Kremlju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je doputovao u Moskvu gdje će učestvovati na svečanostima povodom proslave 73. godišnjice pobjede u Velikom otadžbinskom ratu.

Tokom susreta predsjednici su razgovarali o perspektivama daljeg razvoja rusko-srpske saradnje i realizaciji zajedničkih investicionih projekata.

Putin i Vučić razmijenili su mišljenja i o aktuelnim regionalnim pitanjima, saopšteno je na zvaničnom sajtu ruskog predjednika kremlin.ru.

Ruski predsjednik je u obraćanju Vučiću podsjetio da Rusi pamte slavne stranice istorije, kada su Srbija i Rusija jedinstveno nastupale protiv zajedničkog neprijatelja.

– Ove godine obilježavamo 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa među našim državama. Naša robna razmjena raste, u prošloj godini povećana je za 23 procenta. Meni je veoma drago što večeras, u neformalnom susretu uoči sutrašnje svečanosti možemo da razgovaramo o svim aspektima naših odnosa, rekao je Putin.Vučić se zahvalio Putinu na toplom prijemu i podršci koju u teškim trenucima pruža Srbiji, čestitao mu reizbor na mjesto predsjednika Ruske Federacije i poželio mnogo uspjeha u budućem radu.

– Kao što znate, u međunarodnim odnosima ništa ne traje kraće od zahvalnosti i ja bih želio još jednom da vam zahvalim za ono što ste učinili 2015. godine, kada ste bukvalno spasili srpski narod, koji je bio i jeste najstradalniji narod tokom proteklog vijeka, od stigme genocida, kada ste stavili veto na britansku rezoluciju u UN, rekao je Vučić.

On je dodao da je zadovoljan rastom robne razmjene sa Rusijom koja je u prva tri mjeseca ove godine uvećana za 10 odsto.

– Srbija će sačuvati svoju nezavisnost i svoju vojnu neutralnost i Srbija se ne priprema da postane članica NATO, niti bilo kojeg drugog vojnog saveza, rekao je Vučić.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *