Tramp stiže 12. jula u Britaniju, u Londonu najavljeni protesti

Svijet

Američki predsjednik Donald Tramp doputovaće 12. jula u posjetu Britaniji, gdje će se sastati s kraljicom Elizabetom Drugom i premijerkom Terezom Mej, ali će tom prilikom uglavnom izbjegavati London, gdje su najavljeni protesti protiv njegovog dolaska, javio je AP.

Bi-Bi-Si, međutim, navodi da planom Trampove posjete planirano da će američki predsjednik noć između četvrtka i petka naredne nedjelje provesti u kući američkog ambasadora u engleskoj prestonici.

Tramp će u Britaniju doputovati u četvrtak popodne, zajedno s prvom damom SAD Melanijom Tramp, nakon NATO samita u Briselu.

Oni će potom prisustvovati “večeri crnih kravata”, čiji će domaćin biti britanska premijerka u palati Blenhajm u blizini Oksforda, rodnom mjestu Vinstona Čerčila.

Narednog dana, Tramp i Mej posmatraće održavanje vježbe britanske vojske, a potom otputovati u seosku rezidenciju premijerke u Bakingemširu, gdje će imati bilateralne razgovore.

Predsjednik i prva dama SAD potom će otputovati u zamak Vindzor, gdje će se u petak popodne sastati s britanskom kraljicom.

Po završetku turneje, Tramp i Melanija otputovaće za Škotsku, gdje planiraju da provedu vikend, navodi Bi-Bi-Si.

Kako dodaje, hiljade ljudi očekuje se na protestima u prestonici Britanije i u Škotskoj, u koju će Tramp otputovati u petak.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *