U pucnjavi tokom vojne parade 24 mrtvih

Svijet

Iranski državni mediji objavili su da su naoružani napadači ubili najmanje 24 osbe i ranili još 20 osoba u napadu izvršenom tokom vojne parade u u gradu Ahvaz, na jugozapadu Irana.

Broj žrtava u napadu tokom vojne parade u Iranu porastao je na 24, dok je ranjeno 53, a ministar spoljnih poslova te države Mohamad Džavad Zarif poručio je da će ona odgovoriti brzo i odlučno.

“Regrutovani teroristi, istrenirani, naoružani plaćenici stranog režima napali su Ahvaz. Iran će odgovoriti brzo i odlučno braneći živote Iranaca”, poručio je Zarif na Twitteru, prenosi Rojters.

AP prenosi navode iranske državne agencije IRNA da su među ranjenima i jedna žena i dete.

Navodi se da su u ranijem izveštaju napadači pominjani kao pripadnici “Takfirija”, što je termin koji se u Iranu koristi za Islamsku državu.

Rojters je prethodno preneo navode iranske državne televizije o ovom napadu.

“Pucnjavu je započelo nekoliko naoružanih napadača koji su se nalazili iza bine tokom parade. Nekoliko ljudi je ubijeno i ranjeno”, javio je dopisnik iranske televizije.

Ova televizija nije javila da su napadači ciljali binu na kojoj su se okupili zvaničnici kako bi posmatrali tradicionalnu paradu povodom godišnjice početka rata s Irakom koji je trajao od 1980. do 1988. godine.

Niko još uvek nije preuzeo odgovornost za napad.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *