Login
<a class="gkTwitter" href="#">Twitter</a><a class="gkFb" href="#">Facebook</a><a class="gkPinterest" href="#">Pinterest</a><a class="gkGplus" href="#">Google+</a>

Njemačka produžava kontrole na granici sa Austrijom

Njemačka produžava kontrole na granici sa Austrijom

Njemačka je saopštila danas da će produžiti za još pola godine kontrole na granici sa Austrijom, koje su uvedene na nekoliko mjesta u šengenskoj zoni zbog priliva migranata.

Portparol njemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova Eleonore Peterman izjavila je da će nove mjere početi da se primjenjuju 12. oktobra i da će trajati šest mjeseci.

– Važno je da se u ovom kontekstu kaže da je naš cilj povratak na Šengen bez granica, bez graničnih kontrola – rekla je Petermanova novinarima, prenio je AFP.

Ona je dodala da su putovanja bez graničnih kontrola jedno od najvećih dostignuća EU, ali da i dalje postoje problemi u zaštiti spoljnih granica Unije i da je broj sekundarnih migranata i dalje visok.

Od 2015. godine, nekoliko država iz šengenske zone od 26 članica uvele su granične kontrole zbog najveće migrantske krize od Drugog svjetskog rata.

Agencije

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj

nazad na vrh