Login
<a class="gkTwitter" href="#">Twitter</a><a class="gkFb" href="#">Facebook</a><a class="gkPinterest" href="#">Pinterest</a><a class="gkGplus" href="#">Google+</a>

Flekenštajn: Možda Angela Merkel ode i ranije

Flekenštajn: Možda Angela Merkel ode i ranije

Njemačka kancelarka Angela Merkel je najavila da se neće kandidovati za novi mandat 2021. godine (kada joj ističe sadašnji), ali bi tu funkciju mogla da napusti i ranije, izjavio je Knut Flekenštajn, evroposlanik i funkcioner Socijaldemokratske partije, koalicionog partnera kancelarkine Hrišćansko-demokratske unije u saveznoj vlade.

– Moguće je da ona ode i prije 2021. godine. Velika koalicija 2020. pravi presjek stanja, ako shvate da to nije dobro, onda mislim da koalicija neće da izdrži cijeli mandat od četiri godine. Onda je to vreme za novog kancelara – rekao je Flekenštajn za B92.net.

Merkelova je krajem oktobra najavila da će se povući iz politike po završetku svog kancelarskog mandata 2021, a odluku o povlačenju sa funkcije lidera Hrišćansko-demokratske partije donijela je poslije loših rezultata na izborima u Bavarskoj i Hesenu.

Agencije

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj

nazad na vrh