Putin, Tramp i papa na listi najuticajnijih ljudi

Svijet

Američki časopis “Tajm” napravio je listu 100 najuticajnijih ličnosti svijeta, a u kategoriji “lideri” našli su se ruski predsjednik Vladimir Putin, američki predsjednik Donald Tramp, lider Sjeverne Koreje Kim Jong Un, turski lider Redžep Tajip Erdogan, kao i papa Franjo.

Sa njima su se u istoj grupi našli i predsjednik Filipina Rodrigo Duterte, predsjednik Kolumbije Huan Manuel Santos, osnivač “Vikiliksa” Džulijan Asanž, predsjednik Kine Si Đinping, premijerka Velike Britanije Tereza Mej, premijer Indije Narendra Modi, iranski general Kasem Sulejmani i drugi.

Cijeli popis objavljen je na internet stranici časopisa, a o svakoj ličnosti napisana je kolumna.

Zanimljivo je da je autor kolumne o Putinu bivši predsjednik SSSR-a Mihail Gorbačov. On je odao priznanje Putinu što je sačuvao rusku državu i ekonomski je ojačao.

– Suočivši se sa krizom koju je naslijedio od svog prethodnika, predsjednik Vladimir Putin uspio je stabilizovati situaciju, očuvati rusku državu i ojačati njenu ekonomsku poziciju – piše Gorbačov.

On, takođe, ukazuje na potrebu za promjenu sistema vlasti u Rusiji i uvjerenje da Moskva može uspjeti “samo kroz demokratiju”.

Na listi časopisa “Tajm” je pet kategorija – “pioniri”, “umjetnici”, “ikone”, “divovi” i “lideri”.

Na listi su se našle i brojne ličnosti iz svijeta zabave, a među njima su, između ostalih, Ema Stone, Demi Lovato, Ed Širan, Rajan Rejnolds, Margot Robi, Džejms Korden, Ališa Kiz i Džon Ledžend.

Ivanka Tramp

U raznim oblastima na popisu 100 najuticajnijih ljudi na svijetu našli su se i kćerka američkog predsjednika Ivanka Tramp i njen suprug Džared Kušner, koji su svrstani u kategoriju “pioniri”. U kategoriji “divovi” našla se i šef Sistema federalnih rezervi SAD Dženet Džilen.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *