Dačić o Kosovu na sjednici Savjeta bezbjednosti UN

Region

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić predstavljaće Srbiju na sjednici Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji na kojoj će iznijeti ocjenu Beograda o aktuelnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini.

Dačić će u svom izlaganju na sutrašnjoj sjednici dati osvrt na izvještaj generalnog sekretara UN o radu Unmika u periodu od 16. oktobra 2017. do 16. januara ove godine.

Srpski šef diplomatije će u četvrtak, 8. februara, u Vašingtonu učestvovati na 66. Nacionalnom molitvenom doručku koji se tradicionalno održava u hotelu “Vašington hilton”, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Tokom boravka u Vašingtonu, Dačić će se sastati sa visokim predstavnicima američke administracije i Kongresa sa kojima će razgovarati o aktuelnoj bilateralnoj saradnji Srbije i SAD, kao i o regionalnim i međunarodnim temama.

Svake godine predsjednik SAD i članovi Kongresa pozivaju zvaničnike drugih država, političare iz SAD, diplomate i ugledne zvanice da razmijene prijateljske poruke putem molitve i tako izraze međusobnu zahvalnost.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *