Šešelj stigao do Jarka i odustao od odlaska u Hrtkovce (FOTO/VIDEO)

Region

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj stigao je oko 10 sati u Jarak gdje su ga dočekale pristalice ove stranke, a nakon obraćanja medijima, odustao je od odlaska u Hrtkovce i krenuo za Beograd.

Po dolasku Šešelj je tražio da sjedne u hladovinu, nakon čega mu je odmah donijeta stolica. On će sačekati da se okupi još njihovih pristalica prije nego što održi govor pred policijskim kordonom.

Uprkos zabrani, Vojislav Šešelj i njegove pristalice najavili su ranije da će doći u vojvođansko selo Hrtkovce.

– Dolazimo u Hrtkovce pa gdje nas policija zaustavi, a niko od nas neće nositi oružje, rekao je Šešelj.

Pripadnici Srpske radikalne stranke predvođeni Vojislavom Šešeljem okupili su se u mestu Jarak, u blizini Hrtkovaca, odakle ne mogu dalje zbog policijske blokade. Šešelj kaže da je došao da provocira režim, a ne Hrvate. Najavio je i da će poslije davanja izjava medijima prošetati kroz Jarak, a potom se sa pristalicama povući u Beograd.

Oko 11.00 časova Šešelj je napustio Jarak.

Kako navodi RTS, stanovnici kažu da su “zatočenici” mitinga koji je zabranjen, a koji ih ne interesuje, a kao problem ističu to što je danas Đurđevdan, a gosti im ne mogu doći.

Predstavnici Demokratske stranke Aleksandra Jerkov, Tomislav Žigmanov i Balša Božović nisu uspjeli danas da priđu Jarku, jer ih je policija dva puta spriječila da priđu tom mjestu.

Jerkov tvrdi da ih je policija prvo spriječila da priđu Jarku kada su išli glavnim putem preko Rume, a da su ponovo spriječeni i kada su krenuli okolnim putem.

– Policija nam je rekla da je Šešelj pušten da uđe u Jarak, a da mi ne možemo. Vraćamo se do naplatne rampe za autoput kako bismo ponovo pokušali da odemo tamo. Krenuli smo da prisustvujemo misi u Hrtkovcima, u dogovoru sa tamošnjom zajednicom, ističe Jerkov.

Zbog najavljenog mitinga radikala i zabrane okupljanja, u Hrtkovcima važi poseban režim saobraćaja, a danas u to selo mogu ući samo mještani sa ličnom kartom koja im potvrđuje prebivalište.

Poseban režim saobraćaja na snazi je od juče, a svi prilazi selu su blokirani iz pravca Šapca, Sremske Mitrovice, Pećinaca, Nikinaca i Rume.

Vozila se preusmjeravaju na obilaznice kroz druga sremska sela, a policijskih kontrola ima i na brojnim atarskim putevima u ataru Hrtkovaca, javlja Radio-televizija Srbije.

Dnevno magistralnim putem koji prolazi kroz Hrtkovce prođe oko 15.000 vozila.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *