Monte Karlo: Novak na Tima u trećem kolu

Sport

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, nalazi se u polovini žrijeba Mastersa u Monte Karlu u kojoj su Dominik Tim i Rafael Nadal, odlučeno je danas.

Đoković će nastup u kneževini početi protiv kvalifikanta, a već drugo kolo mu donosi neugodnog rivala u vidu Borne Ćorića ili Žilijana Benetoa.

Ukoliko prođe i tu prepreku, vjerovatno će imati okršaj sa Dominikom Timom, koji prethodno mora da eliminiše pobjednika meča Andrej Rubljev – Robin Hase.

Novak je postavljen za devetog nosioca, ali nije imao sreće pri izvlačenju, pa mu potencijalno četvrtfinale donosi susret sa Rafaelom Nadalom, braniocem titule i najboljim igračem na šljaci svih vremena.

Sa druge stran,e te polovine kostura nalazi se četvrti favorit Grigor Dimitrov. Bugarin je na startu slobodan, dok će već u drugoj rundi vjerovatno naletiti na Filipa Krajinovića.

Ni Krajinović ne može da kaže da je zadovoljan žrijebom, pošto će, nadamo se, pobijediti Paola Lorencija, a onda morati na megdan top 5 igraču.

U Monaku neće biti Rodžera Federera koji drugu godinu uzastopno preskače sezonu na šljaci, zbog čega drugu stranu žrijeba predvode Marin Čilić i Aleksander Zverev.

Masters u Monte Karlu igra se od 16. do 22. aprila, nagradni fond iznosi 4 872 105 evra.

B92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *