Novi detalji o smrti kanadskih milijardera

Svijet

Kanadski milijarder Beri Šerman i njegova supruga Hani pronađeni su obješeni iznad unutrašnjeg bazena u njihovoj luksuznoj vili, piše “Toronto San”.

Misterioznu smrt uglednog para lokalna policija je opisala kao sumnjivu, a mediji su došli do novih detalja koji ukazuju na ubistvo i samoubistvo. Prema navodima pomenutog lista, njihova tijela visila su s ograde koja okružuje unutrašnji bazen.

Iako policija službeno ne daje nikakve informacije, “Toronto San” je od izvora bliskih istrazi saznao da inspektori vjeruju kako je Hani ubijena na drugoj lokaciji, a njeno tijelo potom prebačeno u kuću u kojoj je kasnije pronađeno zajedno s tijelom njenog supruga.

– Još čekamo nalaze forenzičkih ispitivanja, ali čini se da nema tragova nasilnog ulaska u kuću, a nema ni dokaza da se u kući nalazio još neko osim njih – rekao je neimenovani izvor iz policije.

Beri Šerman bio je osnivač i šef uprave farmaceutskog diva “Apotexa”, koji prodaje generičke lijekove širom svijeta. Bio je jedan od najbogatijih ljudi u Kanadi, poznat kao istaknut filantrop. Šerman je osnovao “Apotex” 1974. godine, a ta kompanija je sedmi najveći proizvođač lijekova na svijetu. Časopis “Forbes” procijenio je Berijevo bogatstvo na 3,2 milijarde američkih dolara.

index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *