Bajden najavio Zelenskog kao Putina (VIDEO)

Aktuelno Društvo Svijet

Američki predsjednik Džozef Bajden napravio je još jedan u nizu gafova koji je postao viralan. Tokom obraćanja nakon samita NATO, Bajden je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog najavio kao ruskog predsjednika Vladimira Putina. Predsjednik Ukrajine bio je prvo šokiran, a onda je to prihvatio kao šalu.

 

– Želim da predam riječ predsjedniku Ukrajine, koji ima hrabrosti koliko i odlučnosti, dame i gospodo, predsjednik Putin, rekao je Bajden, a potom je krenuo da ustupi riječ Volodimiru Zelenskom.

 

Vidno zbunjeni Zelenski se prvo ukopao u mjestu i nije znao kako da reaguje, a kada je Bajden i sam shvatio svoju grešku, prihvatio je to uz opasku da je on “bolji”.

 

 

Bajden nije napravio samo taj gaf, već je i američkog potpredsjednika Kamalu Heris zamijenio sa bivšim predsjednikom Amerike Donaldom Trampom.

 

Na konferenciji za novinare nakon samita, Bajden je pomenuo Putina čak 20 puta. On je prezime Putin izgovorio šest puta, a ime ruskog predsjednika 14 puta dok je odgovarao na pitanja novinara.

 

Američki predsjednik je tokom konferencije, koja je trajala oko jedan čas, pomenuo Rusiju 20 puta, Ukrajinu 23 puta, a Kinu 16 puta, prenijele su ruske agencije.

 

 

Ovaj gaf je izazvao brojne reakcije na društvenim, a većina komentatora su ustvrdili da je Bajden dementan.

 

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *