Napadač u Las Vegasu koristio kamere u hotelu

Svijet

Stiven Pedok, napadač koji je ubio 58 ljudi i ranio više od 500 osoba u Las vegasu, postavio je brojne kamere u svojoj hotelskoj sobi i okolini, saopštila je američka policija.

Dvije kamere u hodniku i jedna koja je “gledala” kroz rupu u zidu omogućile su mu da vidi da li se približavaju policajci ili pripadnici obezbjeđenja.

Zvaničnici i dalje pokušavaju da utvrde zašto je Pedok (64) pucao sa 32. sprata hotela “Mendalej bej” na posjetioce koncerta na otvorenom. Za sada je utvrđeno da je akcija detaljno planirana.

Zvaničnici u Las Vegasu smanjili su sinoć potvrđeni broj žrtava na 58 sa 59, uz napomenu da jedno tijelo pripada napadaču, prenio je Bi-Bi-Si.

Visoki zvaničnik američke Službe državne bezbjednosti, koji nije želio da bude imenovan, rekao je da nema dokaza da je Pedok bio mentalno bolestan ili da je imao oštećenje mozga.

Policija nije pronašla veze sa domaćim ili stranim terorističkim grupama. Napadač, koji je izvršio samoubistvo kada se policija približila njegovoj hotelskoj sobi, nije imao kriminalni dosije.

Istragom je utvrđeno da je Pedok tokom pucnjave koristio dodatke na oružju koji su omogućavali da puške djeluju kao automatsko naoružanje.

Policija je pronašla 47 komada oružja na tri lokacije koje se dovode u vezu sa napadačem, uključujući hotelsku sobu i njegove dvije kuće.

U međuvremenu, djevojka ovog penzionera Masilu Denli doputovala je iz Filipina u Los Anđeles, gdje će je o masakru ispitati agenti Federalnog istražnog biroa /FBI/.

Izvor iz SAD rekao je da ona nije uhapšena i da se FBI nada da će ona dobrovoljno pristati na razgovor.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *