Banjaluka: Izmještena autobuska stajališta u Lazarevu i na Paprikovcu

Društvo

Radi povećanja bezbjednosti putnika gradskog prevoza i ubrzanja saobraćaja, ovih dana su u Lazarevu i na Paprikovcu izmještena van kolovoza dva autobuska stajališta.

 

Na Bulevaru Milutina Milankovića u Lazarevu i u Ulici Jovana Raškovića na Paprikovcu, izmještena su dva stajališta, što će olakšati prilaz putnicima i smanjiti gužve, koje su uzrokovali autobusi stajanjem na kolovozu – ističu u Odjeljenju.

 

U oba slučaja riječ je o frekventnim saobraćajnicama koje vode ka zdravstvenim ustanovama, odnosno Univerzitetsko kliničkom centru RS na Paprikovcu i Zavodu za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ u Trapistima.

 

Ranije su se autobusi gradskog prevoza, prilikom ulaza i izlaza putnika, zaustavljali na kolovozu pa je često dolazilo do neugodnih situacija, jer vozači nastoje da prođu autobus dok izlaze putnici, pri čemu dolazi do ugrožavanja putnika – kaže Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj.

 

Slične intervencije su urađene i prilikom izgradnje kružne raskrsnice u Aleji Svetog Save, kada su stajališta u Gundulićevoj ulici i Aleji Svetog Save izgrađena van kolovoza, što je podiglo bezbjednost putnika na ovoj dionici.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *