Otvoreno pismo Igoru Radojičiću: Osjećala bih se kao vreća govana da vam nisam pisala…

Društvo

“Poštovani gradonačelniče, ja nisam govno iz Šamca ili Modriče, ili pak Broda, ali bih se bez reakcije i javne osude ovakve izjave zasigurno osjećala, ne kao govno, već kao vreća govana. Da li je ovo standardan riječnik podmladka SNSD-a?”

I prije nego što je zvanično ustoličen kao gradonačelnik Banjaluke, Igoru Radojičiću se već obraćaju njegovi sugrađani. Banjalučanka Dubravka Kremenović napisala mu je otvoreno pismo u kojem kritikuje stavove jednog od novoizabranih odbornika iz SNSD-a, Momčila Antonića, kojem je Radojičić stranački šef.

Dubravka u pismu “sramotnim” naziva Antonićev status na Facebooku iz 2014. godine, u kojem stanovnicima poplavljenih gradova koji nisu bili “zahvalni” na 5.000 KM pomoći iz Fonda solidarnosti i nisu na opštim izborima te godine glasali za SNSD, želi “dosta kiše i mekanih nasipa”.

Pismo je objavila na svom profilu na Facebooku i mi ga u cjelosti prenosimo:

Otvoreno pismo gospodinu Igoru Radojičiću

Poštovani gradonačelniče gospodine Radojičić,

Pišem vam ove redove jer su mi već dva dana misli preokupirane sramotnom izjavom mladića zvanog Momčilo Antonić koji je podmladak SNSD –a , i novoizabrani odbornik u skupštini mog voljenog grada Banja Luke.

Izjava je objavljena od strane gorepomenutog, putem facebooka i glasi :

„Hvala braći Hercegovcima na pojačanoj podršci SNSD-u , a što se tiče ovih govana iz Šamca, Broda, Modriče, i ostalih poplavljenih mjesta čiji su gradovi obnovljeni za mjesec dana, isplaćene kartice pomoći itd njima želim dosta kiše i mekanih nasipa.“
(ukucajte njegovo ime na google, prva fotografija ponosni mladic za govornicom ispred zastave Republike Srpske, druga fotografija screenshot ove sramne izjave)

Evo, poštovani gradonačelniče, ja nisam govno iz Šamca ili Modriče ili pak Broda, ali bih se bez reakcije i javne osude ovakve izjave zasigurno osjećala, ne kao govno , već kao vreća govana. Da li je ovo standardan riječnik podmladka SNSD-a? Da li je ovaj mladić svjestan da je izabran da predstavlja interese građana a ne da ih vrijeđa i naziva kojekakvim imenima…

Mnogo je ljudi ovih dana kivno na vašu partiju, razloge vi i sami znate, a evo kao mladi ne stranački lokal patriota ja vam ovaj primjer dajem na uvid, a vama neka je na savjest kako ćete odreagovati; predlažem i molim za dole navedeno.

Ljubazno Vas molim da se kao visoki funkcioner SNSD-a, i novoizabrani gradonačelnik, a samim tim i predstavnik svih građana Banjaluke javno ogradite od ove izjave i porazgovarate sa dotičnim Antonićem, objasnite mu malo šta je politika, na kakvo mjesto je došao, a ustvari prije svega, hajte molim Vas objasnite malo kao iskusan muškarac njemu – neiskusnom mladiću o čojstvu i junaštvu.

ZNAM JA DA VI TO MOŽETE , DEČKU JE HITNO POTREBNA LEKCIJA, A NAMA GRAĐANIMA POTVRDA DA NAS NEKO ČUJE.

S POŠTOVANJEM,
Dubravka Kremenović

Radojičić se trenutno nalazi na “zasluženom kratkom odmoru” na moru, odakle se oglasio na svom Twitter profilu. 

Hoće li se izjasniti i reagovati i u ovom slučaju, kao prilikom ponovnog imenovanja Miće Milovanovića za direktora Banjalučke Toplane, znaćemo poslije odmora.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *