Brnabić: Zamrznuti konflikt po pitanju KiM nije u interesu Srbije

Region

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da zamrznuti konflikt po pitanju Kosova i Metohije nije u interesu Srbije i da ne odbacuje nijednu ideju u traganju za obostrano prihvatljivim rješenjem.

– Ima više razloga za to – prije svega jer je to konflikt, bio zamrznut ili ne, a kao zemlja koja u 21. vijeku želi i treba da ima više radnih mjesta, bolji standard, transparentniju administraciju i jaču vladavinu prava, ne možete imati konflikt, jer ljudi neće dolaziti i investirati – rekla je Brnabićeva na beogradskom Bezbjednosnom forumu.

Brnabićeva je rekla da razmjena teritorija između Beograda i Prištine ne bi bilo otvaranje Pandorine kutije, jer je ona otvorena prije 10 godina, prenijeli su beogradski mediji.

– Pandorina kutija je otvorena prije 10 godina, kada je grupa kosovskih političara jednostrano proglasila nezavisnost Kosova, a grupa zemalja požurila da ih prizna. Mi sada pokušavamo da je zatvorimo – rekla je Brnabićeva.

Ona je rekla i da kakvo god da bude, rješenje za Kosovo i Metohiju mora biti kompromis, a da stavljanje “crvenih linija” u procesu traženja rješenja, “ne pomaže”.

Brnabićeva je ponovila i da potezi Prištine, poput pokušaja stvaranja vojske, ne šalju dobre poruke za dijalog.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *